Postare prezentată

De ce ar trebui să aleg sistemele de pardoseală încălzită

Când vine vorba de încălzirea locuinței, există multe opțiuni disponibile pentru proprietarii de case. Una dintre cele mai populare opțiuni ...

joi, 8 februarie 2018

Mierea de Manuka, aliatul pentru imunitate in sezonul racelii si al gripei

O alternativa la antibioticele obisnuite, mierea de Manuka este un important aliat pentru cresterea imunitatii. Este recomandat in special copiilor ai caror parinti nu doresc sa le ofere acestora medicamente pentru a le trata raceala si gripa.
In randurile care urmeaza, dorim sa-ti facem cunostinta cu unul dintre miracolele naturii care te vor ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea intr-un mod simplu, ieftin si foarte eficient.

De ce miere de Manuka si nu antibiotice?
Antibioticele distrug flora intestinala, motiv pentru care acestea se prescriu impreuna cu un probiotic protector care sa creeze un echilibru. Rezultatul este un pumn de pastile pe care copilul tau ar trebui sa il ia in fiecare zi, pana ce viroza respiratorie de care sufera trece.

Mierea de Manuka, insa, este o alternativa mult mai sanatoasa, care ajuta la cresterea imunitatii, atat in cazul celor mici cat si in cazul adultilor. Aceasta este o miere netratata si nepasteurizata, a carei tara de origine este Noua Zeelanda, locul unde cresc plantele din care albinele produc aceasta substanta. Ea contine peroxid de hidrogen, care ajuta la indepartarea bacteriilor, fiind recomandata pentru tratarea diferitelor probleme de imunitate si nu doar a virozelor respiratorii.
Proprietatea unica a mierii de Manuka de a nu fi afectata de lumina sau caldura, ingredientele sale ramanand active in ciuda unor conditii vitrege, se numeste Unique Manuka Factor (UMF) si a fost descoperita de catre doctorul Peter Molan. In anul 2008, Thomas Henle a aratat ca methilglioxalul continut de acest produs este cel care confera o proprietate antibacteriana ridicata mierii.

Ce beneficii aduce mierea de Manuka?
Cu cat factorul Unique Manuka Factor (UMF) este mai ridicat, cu atat acest produs are beneficii antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii si antifungice, datorita activitatii enzimei glucozoxidaza. Totusi, acest tip de miere nu poate fi folosit in consumul de zi cu zi, decat ca si tratament, deoarece poate dezechilibra foarte usor sistemul imunitar al persoanei care o consuma, daca nu este luata conform instructiunilor. Recomandam consultarea unui nutritionist inainte de a incepe un tratament cu miere de Manuka, astfel incat sa nu va supuneti unor riscuri inutile. Totusi, mierea cu un grad ridicat de UMF ramane un aliat deosebit in combaterea racelii si a virozelor respiratorii, iar consumata in fiecare zi, cate o lingurita dimineata, inainte de masa, nu are cum dauna adultilor.
Ea nu se administreaza copiilor sub 2 ani, tocmai datorita acestei proprietati, existand riscul de a provuca botulism, din cauza sporilor de bacterii continuti.
Mierea de Manuka mai poate fi folosita si la intarirea imunitatii copiilor, fiind suficienta o lingurita cu UMF 10+ luata inainte de masa, protejandu-i pe acestia de raceli si alte probleme specifice sezonului rece. De asemeni, ea poate fi folosita pentru a trata refluxul gastric, care apare atunci cand in esofag ajunge acid gastric. Pentru tratarea acestei afectiuni, aveti nevoie de miere de Manuka cu UMF +5. Ea este un protector important al cavitatii bucale, fiind folosita in tratamentele contra gingivitei si a placii bacteriene dentare. Acestea apar din cauza unui consum ridicat de zaharuri, continute in dulciuri si sucuri, fiind indicata a fi administrata copiilor, pentru a evita aparitia cariilor.
Daca, pana acum, usturoiul era cunoscut drept cel mai puternic antibiotic din natura, odata cu descoperirea proprietatilor beneficei ale mierii de Manuka, acesta a fost surclasat. Aceasta reprezinta un aliat de nadejde pentru sanatate, care poate fi folosit atat in uz intern, cat si extern. O lingurita de miere aplicata peste o rana deschisa ajuta la o vindecare mai rapida a acesteia, la cicatrizarea ei si la eliminarea oricaror posibile semne. Proprietatile sale antiseptice garanteaza faptul ca rana nu se va infecta si se va vindeca in timp mai scurt decat ar face-o in mod obisnuit.

Cum se administreaza mierea de Manuka?

Aceasta poate fi folosita pentru consum in loc de miere obisnuita, insa in cantitati mai mici. O lingurita luata dimineata, pe stomacul gol, cu factorul UMF adecvat, te poate proteja pentru intreaga iarna. Poate fi folosita si ca indulcitor natural in ceaiuri sau deserturi.
Mierea de Manuka este adecvata a fi folosita atat de copii, cat si de adulti, dar este, in special, recomandata batranilor, pentru a le intari organismul in fata atacurilor bacteriilor si a virusilor. Este un tratament eficient contra racelii si gripei, nefiind nevoie de administrarea suplimentara de antibiotice sau alte pastile.
Mierea de Manuka este importata si in tara noastra de catre producatorii din Noua Zeelanda si Australia. Deoarece este monoflora si recolteaza doar din florile arborelui Leptospermum Scoparium, care creste pe insule salbatice, costul unui borcan poate depasi asteptarile, insa acesta este un pret mic comparativ cu beneficiile pe care aceasta le aduce. Poti cumpara un borcan de pe www.plantum.ro, pentru a te convinge ca este o optiune mult mai buna decat antibioticele farmaceutice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai la noi! © 2014. All Rights Reserved | Powered By Blogger | Blogger Templates | Designed by-Dapinder