Postare prezentată

De ce ar trebui să aleg sistemele de pardoseală încălzită

Când vine vorba de încălzirea locuinței, există multe opțiuni disponibile pentru proprietarii de case. Una dintre cele mai populare opțiuni ...

joi, 14 martie 2019

Prima menstruatie. Cand apare si ce schimbari vom observa?

Pentru o fata si o viitoare femeie cea mai complicata perioada este cea a aparitiei primei menstruatii. Menstruatia este un lucru firesc, lunar, este un semn ca organismul feminin si sistemul reproducator sunt sanatoase. Odata instalata menstruatia va reveni luna de luna pana in jurul varstei de 50 de ani. Prima menstruatie apare intre 8 si 16 ani, chiar in perioada de pubertate, atunci cand organismul nostru trece prin niste schimbari hormonale destul de mari. Nu e insa o data fixa cand apare pentru prima data, unele fete o au mai devreme, altele mai tarziu. Important este ca o femeie sa fie pregatita pentru situatia in care are prima menstruatie, sa aiba mereu lenjerie intima curata pentru schimb si un absorbant pentru a preveni orice scurgeri nedorite si vizibile.
Nu ar strica sa existe in trusa de urgenta si niste medicamente contra crampelor care insotesc de regula menstruatiile. Durerile apar din cauza unei membrane de protectie din uter, care se elimina alaturi de ovule, lunar. Sangele pierdut de fiecare data e in cantitati foarte mici, dar sangerarile pot sa fie si mai mari daca sunt probleme in organism. In primele zile sunt mai puternice, dupa care se reduc ca volum.
In 10 zile menstruatia dispare, dar poate sa tina si trei zile, acum depinde de fiecare organism. Singura protectie reala in timpul menstruatiei este data de tampoane si de absorbante, primele sunt interne, absorbantele sunt externe, se fixeaza pe lenjeria intima. Odata terminata, menstruatia va reveni dupa 28 sau 31 de zile. Sunt calendare care pot ajuta la determinarea perioadei de inceput a urmatoarei menstruatii, insa s-ar putea ca menstruatiile sa vina mai devreme sau mai tarziu, cu pana la 14 zile.
Cat timp nu exista sangerari si menstruatie in permanenta va exista un lichid mai albicios pe lenjerie care hidrateaza si protejeaza organele sexuale feminine. Ideea este ca menstruatia este perfect naturala, face parte din viata oricarei femei, nu are cum sa fie evitata, toate simptomele vor deveni ceva banal, femeia va sti cum sa se ingrijeasca si sa reactioneze la orice schimbari astfel ca la un moment dat nici nu ii va mai da atentie. Cateva articole interesante despre tot ce tine de aparatul reproducator feminin si probleme, sfaturi pentru o viata normala puteti gasi oricand si pe site-ul https://medicul.net/, o sursa buna de informare pentru doamne si domnisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai la noi! © 2014. All Rights Reserved | Powered By Blogger | Blogger Templates | Designed by-Dapinder