Postare prezentată

De ce ar trebui să aleg sistemele de pardoseală încălzită

Când vine vorba de încălzirea locuinței, există multe opțiuni disponibile pentru proprietarii de case. Una dintre cele mai populare opțiuni ...

vineri, 14 mai 2021

Antalya – un oraș complex prin arhitecură și tradiție

Dacă nu știi încă unde să îți petreci concediul anul acesta, atunci venim cu soluția perfectă pentru tine. Tot  mai mulți turiști aleg să vacanțele în Antalya pentru a se relaxa și pentru a se bucura de cele mai fascinante peisaje din întreaga lume. Orașul se poziționază undeva între modern și tradițional și le oferă turiștilor perspective asupra unei civilizații de mult pierdute. În același timp le face cadou unele dintre cele mai bune și mai luxoase restaurante, mall-uri și cladiri arhitecturale de ultimă generație care să le completeze perfect zilele de relaxare. O vacanță în Antalya în 2021 este alegerea ideală, care cu siguranță îți va oferi o experiență complxă pe care nu o vei putea uita prea curând.

Termessos
în secolul IV cetatea Termessos a fost construită  pe un platou situat la 1000 de metri înălțime. Aceasta este, fapt un complex în jurul unei agora, a unui teatru, a unui odeon care datează încă din perioada romană. Tot acolo veți putea să admirați și un mausoleu care a fost construit în aceeași perioadă. În antichitate, Termessos a fost una dintre puținele cetăți care au rezistat la asalturile lui Alexandru cel Mare și o vizită acolo vă ajută să percepeți mai bine istoria și civilizația unui popor încercat de greutăți.

Vechea Marină

Veche Marină este ascunsă într-un golf pitoresc care rezumă tot ceea ce poate însemnă un port în Turcia. Acesta este plin cu bărci și vaporașe colorate și este locul perfect pentru a porni într-o scurtă expediție pe apele sublimeale acestei țări. Atmosfera liniștită și prietenoasă de acolo te va face să te oprești la o terasă și să te bucuri de mirosul mării și de peisajul splendid. În trecut Marina Veche a fost un centru economic al Antalyei, iar acum este locul perfect de unde te poți bucura de cele mai frumose plimbări agale.

Moscheea lui Pașa Camii

În anul 1570, marele vizir Kuyucu Murad Pasha a ordonat construire unei moschei care astăzi poartă numele Pașa Camii. Aceasta este foarmată dintr-o singură cupolă și se sprijină pe un cadru cu 10 colțuri, care te poate fascina prin postura sa puternică.  Interiorul este bogat decorat cu gresie de Iznik, coloane de marmură și picturi murale, care cu siguranță îți vor lua ochii și te vor cuceri pentru totdeauna.

Yivli Minaret

Unul dintre cele mai recunoscute peisaje din Antalya este pregătit să te încânte prin splendoarea sa . Yivli este un monument elegant, impozant, care datează chiar din secolul al 13-lea și care este încă folosit și în ziua de astăzi. Acesta se regăsește în centrul vechi, iar panoramele pe care le poți vedea de aici sunt unele cu adevărat superbe, care te vor lăsa fără replică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hai la noi! © 2014. All Rights Reserved | Powered By Blogger | Blogger Templates | Designed by-Dapinder